Şehit Münir Alkan Fen Lisesi

Vizyon: Fen ve matematik alanlarındaki yetenekleri yüksek olan Öğrencileri; bilimsel ve teknolojik esaslara ve yeniliklere açık, çevre ve ülke ihtiyaçlarına uygun, metotlu çalışan, sürekli olarak gelişen ve yenileşen, en az bir yabancı dili çok iyi bilen, maddi ve manevi bakımdan donatılmış, yeni bilgiler üreten ve yeni projeler hazırlayan, dünya ile yarışan, bilim adamı ve akademisyen yetiştiren yüksek öğretim kurumlarına hazırlanan, etkili ve nitelikli, milli ve manevi hassasiyetlere sahip bireyler yetiştirmektir.

Misyon: Öğrencilerimizin: Bireysel yeteneklerini dikkate alarak öğrenmelerini, bilgili, becerikli, özgüvenli olmalarını, Problemlerin çözümünde bilimsel yöntemi kullanma gerekliliğini kavramalarını, Çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını, Olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, Çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarını, Liderlik Özelliklerinin yanı sıra, işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olmalarını sağlamaktır.

Başarılar:

Pansiyon Bilgileri: 80 kız ve 80 erkek olmak üzere 160 kapasiteli pansiyonumuz mevcuttur.
Yabancı Dil: BİRİNCİ YABANCI DİL: İNGİLİZCE İKİNCİ YABANCI DİL : ALMANCA
Servis Bilgisi: SERVİS MEVCUTTUR.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: TABAN PUAN: 478,987 TAVAN PUAN: 500,00
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

WEB - https://sehitmuniralkan.meb.k12.tr

Adres - Cumhuriyet Mah. Firuze Sokak No3/1 Beykent Büyükçekmece/İstanbul

Otopark:3
Öğretim Şekli :Tekli

Yerleşim Yeri - BÜYÜKÇEKMECE/İSTANBUL

Adres - Cumhuriyet Mah. Firuze Sokak No3/1 Beykent Büyükçekmece/İstanbul

Ulaşım TOPLU TAŞIMA ARAÇLARIYLA ULAŞIM KOLAYDIR. SON DURAK OLAN TÜYAPTAN ÖNCEKİ METROBÜS DURAĞINA (BEYKENT DURAĞI) 3 DK YÜRÜME MESAFESİNDEDİR.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık 3 KM